Učení a paměť pravou hemisférou : zkuste to jinak - Vladyka, Petr, 1962- (Knižní klub, 2018)
Kniha se věnuje netradičnímu přístupu k výuce a cvičení paměti za pomoci pravé mozkové hemisféry. Kniha rozhovorů představuje alternativní způsoby a techniky, které mohou pomoci najít efektivní cestu k učení dětem i dospělým, kterým nevyhovují tradiční vyučovací metody. Vychází z předpokladu, že každý jsme jiný, proto potřebujeme nalézt vlastní individuální specifický učební styl. Převážně se publikace věnuje výuce cizích jazyků, ale otevírá i další více či méně diskutovaná témata v přístupu ke studiu a rozvoji kreativity.
Terminologický slovník
Obsahuje rejstřík
Keywords: superlearning; autoregulace učení; trénink paměti; studium jazyků; mozkové hemisféry; self-regulated learning; memory training; language learning; cerebral hemispheres; populárně-naučné publikace; popular works