Anglická konverzace u lůžka nemocného - Čížková, Libuše (Grada Publishing, 2018)
Konverzace zahrnuje fráze a informace, které jsou potřebné k získání anamnézy, vyšetření nemocného, k lékařskému ošetření, ke správnému provádění ošetřovatelské péče na interním, chirurgickém, gynekologicko-porodnickém a dětském oddělení. Fráze k lékařskému vyšetření se liší podle postupů na jednotlivých odděleních. Fráze k ošetřovatelské péči jsou děleny podle ošetřovatelských postupů - od úpravy lůžka, přes hygienu a podávání jídla, až po specializované postupy, např. infuze, aplikaci injekcí, péči o matku a dítě atd. Nakladatelská anotace.
Obsahuje rejstřík
Keywords: angličtina; čeština; ošetřovatelství; lékařství; oborová konverzace; oborová terminologie; English language; Czech language; nursing; medicine; conversation, terms and phrases (professional); terminology (professional); příručky; handbooks and manuals