Nenávidím a miluji - Stýblová, Valja, 1922-2020 (Československý spisovatel, 1969)
I když se později stane jeho ženou, není šťasten. Jejich povahy jsou odlišné a začínají se sobě vzdalovat. Román je koncipovaný jako zpověď profesora ke svému bývalému žáku. Atmosféru děje dokreslují citáty latinských autorů.
37000 výt.
Obálka a vazba: Richard Fremund
Keywords: české romány; Czech fiction