Nahý oběd ; Nova Express - Burroughs, William S. 1914-1997 (Arcadia, 1994)
Druhý román je jakýmsi experimentálním sci-fi příběhem se silným sexuálním i kritickým nábojem. První próza je psána ich formou a chmurné a naprosto bezútěšné vidění drogové závislosti se prolíná s krutě realistickým líčením homosexuálních vztahů. celkem vyznívá jako otřesný obraz konce 20. stol., v němž dominuje agresivita, brutalita a cynický psychický nátlak.
Vychází k 80. narozeninám autora
Keywords: romány; novels