Vykročit z uzavřenosti : Festschrift k 70. narozeninám Tomáše Halíka - Kočí, Martin, 1987- (NLN, Nakladatelství Lidové noviny, 2018)
Sborník, který vychází u příležitosti 70. narozenin Tomáše Halíka, spojuje nemálo českých i zahraničních autorů. Jejich cílem ovšem není napsat jen oslavnou knihu, která by připomněla Halíkovu práci na akademické půdě, ale snaží se ve svých příspěvcích na jeho myšlenky navázat, použít je jako východisko ke svým úvahám či k polemice, jak ostatně naznačuje samotný titul knihy - Vykročit z uzavřenosti. Autorský kolektiv, jenž zahrnuje etablované domácí i světové teology a filozofy i nejmladší generaci akademiků, sestavil pestrou škálu textů. Čtenáře ve svých příspěvcích staví nejen před otázky současné teologie či pastorační praxe, ale i před otázky, které formují dnešní pohled na vztah víry a společnosti. Nakladatelská anotace. Kráceno.
Částečně přeloženo z různých jazyků
Keywords: Halík, Tomáš, -- 1948-; 20.-21. století; 1948-2018; katoličtí kněží -- Česko -- 20.-21. století; intelektuálové -- Česko -- 20.-21. století; teologie -- 20.-21. století; filozofie -- 20.-21. století; pastorace -- 20.-21. století; křesťanství -- 20.-21. století; křesťanství a společnost -- 20.-21. století; Catholic priests -- Czechia -- 20th-21st centuries; intellectuals -- Czechia -- 20th-21st centuries; theology -- 20th-21st centuries; philosophy -- 20th-21st centuries; pastoral care -- 20th-21st centuries; Christianity -- 20th-21st centuries; Christianity and civilization -- 20th-21st centuries; úvahy; polemiky; sborníky; jubilejní publikace; essays; polemics; collections of works; jubilee books