Anatomický slovník : původ a význam anatomické terminologie - Doležal, Antonín, 1929- (Maxdorf, 2018)
Slovník je mimořádně užitečnou pomůckou pro pochopení rozsáhlé a někdy obtížné anatomické terminologie, a to zejména svým výkladem původu a jazykových (i obecně kulturních) souvislostí latinských, řeckých a dalších pojmů. Současná anatomická terminologie je kulturním dědictvím nesmírné hodnoty, která se postupně vytvářela po celá tisíciletí, slovník proto může být užitečný i pro studenty humanitních oborů a další zájemce o základy současné evropské kultury. Nakladatelská anotace. Kráceno.
Keywords: anatomie člověka; lékařská terminologie; etymologie; latina; čeština; human anatomy; medical terminology; etymology; Latin language; Czech language; terminologické slovníky; dvojjazyčné překladové slovníky; výkladové slovníky; terminological dictionaries; bilingual translation dictionaries; explanatory dictionaries