Programování pro úplné začátečníky - Hylmar, Radek, 1980- (Computer Press, 2009)
Kniha je určena především laickým zájemcům o programování, nevyžaduje vůbec žádnou znalost programování. Autor srozumitelně a postupně krok za krokem vysvětluje jak programování funguje a v jazyce Pascal naučí vytvářet první vlastní jednoduché programy. V příloze knihy je souhrn nejdůležitějších pravidel programování, tabulky operátorů, slovníček pojmů. Z webové adresy vydavatelství lze stáhnout zdrojové kódy cvičení popisovaných v knize - zajímavá možnost jak si procvičit uvedené příklady v praxi.
Dotisk 2012
Terminologický slovník
Obsahuje rejstřík
Keywords: programování; programming; příručky; handbooks and manuals