The lunar chronicles. Book three, - Meyer, Marissa, 1984- (Square Fish, Feiwel and Friends, 2015)
Spojení pohádkových postav s dystopickou verzí světa budoucnosti přináší velmi zajímavé čtení v podobě Měsíčních kronik. Ve třetím díle se seznamujeme se schopnou hackerkou Cress. Dívka žije od dětství velmi osaměle a jedinou společností jsou jí právě počítače. Díky tomu se vypracovala ve špičkovou odbornici. Cress je královnou Levanou pověřena vypátrat Cinder a jejího průvodce kapitána Carswella Thorna. Jenomže Levana není tím, komu by svobodomyslná Cress toužila pomáhat. Naopak by se ráda spojila s utečenci, jejichž plánem je svrhnout zlovolnou Levanu z trůnu. Cress však při svém nečekaném nabytí svobody bude muset zaplatit velmi vysokou cenu.
"Bonus content inside"--Obálka
Keywords: americké romány; vědecko-fantastické romány; publikace pro mládež; American fiction; science fiction novels; juvenile literature