The lunar chronicles. Book two, - Meyer, Marissa, 1984- (Square Fish, Feiwel and Friends, 2014)
Když byla Scarlet Benoitová malá, opustili ji oba rodiče a byla poslána na vychování k babičce. Nyní je jí osmnáct a je přesvědčena, že se o sebe dokáže postarat sama. Nepotřebuje a ani nechce si nikoho pustit do života. Výjimkou je její babička Michelle, žena, která Scarlet naučila všechno, co umí: pilotovat raketu, oškubat kachnu, ignorovat názor většiny a udělat si svůj. Celých jedenáct let byla babička pro Scarlet jedinou blízkou bytostí na světě. Až do dne, kdy babička náhle zmizí a Scarletin život se obrátí vzhůru nohama. O dva týdny později se Scarlet snaží vydělat si na živobytí na jejich malé farmě, když vtom se objeví její ztracený otec, zbitý a blouznící. Scarlet se od něj dozví, že ho mučil jakýsi gang samozvaných strážců pořádku, který dosud drží v zajetí Scarletinu babičku. Jediný, kdo o tomto gangu něco ví, je Vlk, pouliční rváč, který navštěvuje místní hospodu. Ačkoli se Scarlet jen nerada svěřuje cizím lidem, zvláště pokud jde o muže, z něhož čpí potíže na sto honů, ví, že potřebuje Vlkovu pomoc, aby našla únosce své babičky. Scarlet však netuší, jakou roli hrála před lety její babička při záchraně princezny Selene, ani kdo Vlk vlastně je a jaké jsou jeho skryté úmysly. -- SK ČR
Keywords: americké romány; vědecko-fantastické romány; publikace pro mládež; American fiction; science fiction novels; juvenile literature