The lunar chronicles. Book one, - Meyer, Marissa, 1984- (Square Fish, Feiwel and Friends, 2013)
Od čtvrté světové války uběhlo 126 let. Cinder není obyčejnou Popelkou, ale je specifickým tvorem - kyborgem. Mnozí ji z neznalosti považují za nepovedenou hříčku techniky, ale šestnáctiletá dívka má mnohá překvapení, tajemství a disponuje zvláštními schopnostmi. Díky nadání spravit téměř cokoliv mechanického dojde k osudovému seznámení s princem Kaiem, který potřebuje dát do pořádku porouchaného androida. Proto také zamíří k nejvyhlášenější mechaničce ve městě. A na scénu přichází macecha, které se pozornost namířená k Cinder vůbec nezamlouvá. Intrikuje schopně a nabízí Cindeřino tělo k výzkumu smrtelné nákazy pustošící svět. Záležitost, kterou žádný pokusný jedinec doposud nepřežil, je však spouštěcím prvkem, jenž odkryje Cindeřino tajemství, pro které by mnozí vraždili.
"Special bonus short story inside!"--Obálka
Keywords: americké romány; vědecko-fantastické romány; publikace pro mládež; American fiction; science fiction novels; juvenile literature