Praktický průvodce koncem života : rozcestník pro nemocné a pečující - Slámová, Regina, 1970-; Marková, Alžběta, 1975-; Kubáčková, Petra; Antonová, Barbora, 1968- (Edika, 2018)
Průvodce pro nevyléčitelně nemocné a pečující okolí. V posledních letech se mění pohled na přístup k péči o lidi žijící s nevyléčitelnou a život ohrožující nemocí, kniha je proto pojata jako tzv. rozcestník. Pomocí praktických rad, doporučení a odkazů se snaží přispět k šíření často obtížně dostupných informací a pomoci zvládnout každodenní situace v závěru života.
Terminologický slovník
Keywords: nevyléčitelně nemocní; paliativní péče; hospicová péče; umírající; umírání; domácí péče; incurables; palliative care; hospice care; dying persons; dying; home care; příručky; handbooks and manuals