Autenticita : jak být sám sebou a proč na tom záleží - Joseph, Stephen, 1964- (Portál, 2018)
Touha žít opravdově, autenticky, nám v životě ukazuje směr. Chceme žít naplno, tak aby naše slova a činy odrážely to, co si myslíme a co cítíme. Naše myšlenky a pocity jsou pak vyjádřením toho, kým skutečně jsme. Snahou žít autenticky se v životě nezbavujeme bolesti, strachu, truchlení či smutku, ale získáváme možnost nacházet smysl v tom, co děláme, co cítíme a jak se chováme. Žijeme-li autenticky, jsme schopni lépe snášet těžkosti a překážky.
Poznámky
Keywords: sebepoznání; sebepřijímání; sebevědomí; sebeřízení; rozhodování; pozitivní psychologie; psychologický výzkum; self-consciousness; self-acceptance; self-confidence; self-management; decision making; positive psychology; psychological research; populárně-naučné publikace; popular works