Konec Evropy : diktátoři, demagogové a doba temna před námi - Kirchick, James, 1983- (Argo : Dokořán, 2018)
Politické problémy a výzvy současné Evropy. Práce věnuje pozornost mocenským ambicím Ruské federace, vnitropolitické situaci v Maďarsku, německé zahraniční politice, migrační krizi a politice vybraných evropských zemí, odchodu Británie z Evropské unie, ozbrojenému konfliktu na Ukrajině, vítězství levicových populistů v Řecku, antisemitismu nebo problematice evropské integrace. Autor rovněž poukazuje na krizi liberální demokracie a nástup populistických politiků k moci v řadě zemí Evropy.
Chybné ISBN uvedeno na zadní straně obálky
Přeloženo z angličtiny
Keywords: 21. století; politická krize -- Evropa -- 21. století; evropská integrace -- 21. století; brexit (2016-); migrační krize (2015-) -- Evropa; populismus -- Evropa -- 21. století; nacionalismus -- Evropa -- 21. století; political crisis -- Europe -- 21st century; European integration -- 21st century; Brexit (2016-); migrant crisis (2015-) -- Europe; populism -- Europe -- 21st century; nationalism -- Europe -- 21st century; Evropa -- společnost a politika -- 21. století; Europe -- society and politics -- 21st century; úvahy; reportáže; essays; reportage