Sociálna a didaktická komunikácia - Šuťáková, Valentína; Ferencová, Janka; Zahatňanská, Mária (Škola (Wolters Kluwer), 2017)
"Cieľom druhého, rozšíreného vydania publikácie je poskytnúť pohľad na proces komunikácie na vyučovaní, pričom komunikáciu chápu autorky ako prostriedok i podmienku komplexného rozvoja žiaka a podporovania procesu učenia ako konštruovania či rekonštruovania poznania žiaka. Po prečítaní si publikácie čitateľ získa predstavu o dôležitej úlohe komunikácie na vyučovaní z hľadiska rozvoja žiaka a niektorých pretrvávajúcich chybách a nedostatkoch v procese vzájomnej interakcie medzi učiteľom a žiakom. Cieľom autoriek nie je iba poskytnúť informácie z danej oblasti, ale ukázať študentom, budúcim učiteľom cestu, ako dané poznatky aplikovať v pedagogickej praxi i v osobnom živote. Učebnica je venovaná najmä študentom Fakulty humanitných a prírodných vied Prešovskej univerzite v Prešove, ako aj študentom ostatných fakúlt a vysokých škôl pedagogického zamerania, ale takisto všetkým pedagógom a záujemcom o predmetnú oblasť."-- Resumé vydavatele