Média a politika v digitálním světě - Žantovský, Petr, 1962- (Beskydy, 2018)
Kniha se kriticky zaobírá rolí médií v kontextu politického boje a prostředí. V této souvislosti rozebírá i etickou rovinu práce médií a otázku jejich nestrannosti a profesionality. Autor se věnuje způsobu, jakým média pracují se svou čtenářskou základnou, jak přistupují k informacím, obecným, sociologickým či politickým tématům a představitelům. Kniha rozebírá i to, jakým způsobem média relevantní informace následně zpracovávají a informují o nich veřejnost - tedy samostatný výstup a dojem včetně společenského dopadu.
Keywords: 1989-2017; od 1989; masmédia -- Česko -- od 1989; digitální média -- Česko; masmédia a politika -- Česko -- od 1989; veřejnoprávní televize -- Česko -- od 1989; mediální obraz -- Česko -- od 1989; mass media -- Czechia -- 1989-; digital media -- Czechia; mass media and politics -- Czechia -- 1989-; public television -- Czechia -- 1989-; media coverage -- Czechia -- 1989-; monografie; monographs