Arteterapie v souvislostech - Lhotová, Marie, 1952-; Perout, Evžen, 1961- (Portál, 2018)
Kniha se zaměřuje na podrobný popis způsobů práce s výtvarnou tvorbou opřený o teoretický základ projektivně-intervenční arteterapie. Publikace podrobně popisuje arteterapeutické metody založené na analýze výtvarného projevu jako součást terapeutické péče, včleňuje je do širšího teoretického rámce a poukazuje na možnosti jejich tvořivého využití. Seznamuje čtenáře se způsoby arteterapeutické intervence prostřednictvím podrobného popisu dění v arteterapeutickém procesu a rozpracovává základní výtvarná témata, která tvoří osu arteterapeutické praxe (např. identita, krajina, portrét). Nakladatelská anotace. Kráceno.
Keywords: arteterapie; arteterapie -- metody; výtvarné práce -- psychologické aspekty; art therapy; art therapy -- methods; handicraft -- psychological aspects; příručky; handbooks and manuals