Dítě s dyskalkulií ve škole - Babtie, Patricia; Emerson, Jane (Portál, 2018)
Dyskalkulie je jedna ze specifických poruch učení a projevuje se širokým spektrem značně různorodých výrazných obtíží v matematice, které se mohou objevit kdykoli během školní docházky dítěte. Dítě s dyskalkulií má problém s tím správně přečíst čísla, rozložit větší čísla na jednotky, desítky, stovky a další řády, neví si rady se základními matematickými operacemi. Autorky vysvětlují podstatu problému a nabízejí tipy, jak dětem se specifickou poruchou počítání pomoci. V knize najdeme vzorové úlohy a také doporučení různých strategií, které mohou být v práci s dětmi s touto poruchou užitečné. Metody práce s dětmi s dyskalkulií využijí i učitelé, kteří pracují s dětmi s dalšími poruchami učení, protože například dyslexie také ovlivňuje to, jak děti čtou číslice a pracují s nimi. Nakladatelská anotace. Kráceno.
Keywords: specifické poruchy učení; dyskalkulie; počítání; pedagogická evaluace; vyučovací metody; speciálněpedagogická diagnostika; learning disabilities; dyscalculia; counting; educational evaluation; teaching methods; special educational diagnostics; studie; studies