Internet zvířat : nový dialog člověka s přírodou - Pschera, Alexander, 1964- (Dauphin, 2018)
Populárně-naučná knížka nově promýšlí vztah člověk a přírody v digitálním světě. Pomocí tzv. internetu zvířat by mohli lidé v budoucnu maximálně využívat mimořádných zvířecích schopností. Podle autora přichází po internetu lidí a internetu věcí i internet zvířat. Díky inteligentní technice je a především bude možné sbírat a analyzovat ohromné množsví dat, která nám dodávají zvířata v nejrůznějších koutech světa. Spojením miniaturizovaných vysílačů, družic a internetu mohou lidé proniknout daleko hlouběji do chování zvířat a využít jejich potenciálu ve svůj prospěch. Zároveň se kniha zamýšlí na novou kapitolou ve vztahu člověka a jiných organismů, respektive přírody: tato nová etapa bude založena více na analýze reálných faktů a méně na ideologiích, které formovaly obraz přírody v rámci přírodopisectví a ekologické teorie v uplynulých dvou staletích. Rozhodně se vztah člověka a přírody v důsledku využití nejmodernějších technologií radikálně promění.
1000 výtisků
Keywords: člověk a zvíře; ochrana živé přírody; komunikace (sdělování); komunikace živočichů; psychologie živočichů; člověk a příroda; human-animal relationships; living nature protection; human communication; animal communication; animal psychology; man and nature; monografie; monographs