Hospic : příběh naplněné naděje - Sieberová, Jana, 1965- (Stanislav Juhaňák - Triton, 2016)
Osobní svědectví se prolíná s dramatickými osudy pacientů a jejich rodin i historií budování Domácího hospice Duha v Hořicích. Kniha vypráví o smrti a zázracích. Zázraky se dějí nejen v Duze samotné, ale především v duších jednotlivých protagonistů - umírajících pacientů i těch, kdo je v závěru jejich pozemské pouti odborně a s velkou láskou doprovázejí. Kniha může čtenáře inspirovat a také zbavit zbytečného strachu ze smrti, protože nejvíc se obvykle bojíme toho, o čem nic nevíme. Nakladatelská anotace. Kráceno.
Keywords: Sieberová, Jana, -- 1965-; Domácí hospic Duha (Hořice, Jičín, Česko); 20.-21. století; 2009-2015; hospicová péče -- Česko; domácí péče -- Česko; paliativní péče -- Česko; pomáhající chování -- Česko; duchovní vedení -- Česko; nevyléčitelně nemocní -- Česko; zdravotní sestry -- Česko -- 20.-21. století; hospice care -- Czechia; home care -- Czechia; palliative care -- Czechia; helping behavior -- Czechia; spiritual leadership -- Czechia; incurables -- Czechia; nurses -- Czechia -- 20th-21st centuries; autobiografické vzpomínky; autobiographical reminiscences