Česká katolická literatura v kontextech : 1918-1945 - Putna, Martin C., 1968- (Torst, 2010)
Druhý díl dějin katolické literatury přibližuje evropský a americký literární kontext v letech 1918 -1945. Převážná část dějin je věnována české (nejen) katolické literatuře v kontextu tehdejšího politického a náboženského vývoje celé společnosti.