Islám a terorismus - Nekola, David, 1990- (Lukáš Lhoťan, 2017)
Lze spojovat islám, náboženství staré přes 1400 let, s násilím? Je islám zdrojem současného terorismu, který se někteří zdráhají nazvat islámským, stejně jako odmítají označení Islámský stát? Jaký je vztah muslimské kultury k násilí? Na tyto otázky se autor pokusil najít odpověď ve své diplomové práci. Nakladatelská anotace. Kráceno.
Keywords: islám; násilí -- islámské pojetí; svatá válka (islám); islámský fundamentalismus; terorismus; islamismus; muslimové -- západní země; radikalizace -- západní země; migrační krize (2015-); veřejné mínění -- západní země; Islam; violence -- islamic approach; Holy War (Islam); Islamic fundamentalism; terrorism; Islamism; Muslims -- western countries; radicalisation -- western countries; migrant crisis (2015-); public opinion -- western countries; monografie; monographs