Kafkonomie : z boží vůle bankéř : rozhovor s Romanem Chlupatým - Sedláček, Tomáš, 1977 leden 23.-; Luyendijk, Joris, 1971-; Chlupatý, Roman, 1975- (65. pole, 2018)
Přepis rozhovoru ekonoma Tomáše Sedláčka a publicisty Romana Chlupatého s nizozemským antropologem Jorisem Luyendijkem o financích. Kafkonomie: Z boží vůle bankéř: přináší ve formě živého rozhovoru unikátní vhled do světa lidí, kteří rozhodují o vzniku a toku peněz. Od pádu investiční banky Lehman Brothers v roce 2008, největšího korporátního krachu v historii USA, uplynulo deset let. Mnohé se od té doby změnilo, ale samotné základy včetně přesvědčení o výjimečnosti bankéřů odolaly. Kniha je volným pokračováním úspěšných rozhovorů Tomáše Sedláčka a Romana Chlupatého s kanadským matematikem Davidem Orrellem a americkým antropologem Davidem Graeberem. Nakladatelská anotace. Kráceno.
Keywords: Sedláček, Tomáš, -- 1977 leden 23.-; Chlupatý, Roman, -- 1975-; Luyendijk, Joris, -- 1971-; 21. století; bankéři; ekonomie; finanční krize -- 21. století; bankers; economics; financial crises -- 21st century; rozhovory; úvahy; interviews; essays