Následná intenzivní péče - Drábková, Jarmila, 1934-; Hájková, Soňa, 1974- (Edice postgraduální medicíny, 2018)
Charakteristika a popis pojmů následné intenzivní péče (NIP) a dlouhodobé intenzivní ošetřovatelské péče (DIOP), jejichž vznik souvisí s rozvojem medicíny obecně a zvláště s péčí o kriticky nemocné pacienty.