Ve stínu islámu : menšinová náboženství na Blízkém východě - Gebelt, Jiří, 1968- (Vyšehrad, 2016)
Soubor studií věnujících se vybraným menšinovým náboženstvím a nábožensko-etnickým skupinám na Blízkém východě, která byla nejvíce zasažena událostmi po r. 2001 (svržení S. Husajna, arabské jaro, občanské války, Islámský stát apod.)
Částečně přeloženo z italštiny?
Keywords: 21. století; náboženské menšiny -- Blízký východ -- 21. století; náboženské komunity -- Blízký východ -- 21. století; náboženské tradice -- Blízký východ; náboženský život -- Blízký východ -- 21. století; islám -- Blízký východ; sociální změna -- Blízký východ; konflikty -- Blízký východ -- 21. století; náboženská perzekuce -- Blízký východ -- 21. století; religious minorities -- Middle East -- 21st century; religious communities -- Middle East -- 21st century; religious traditions -- Middle East; religious life -- Middle East -- 21st century; Islam -- Middle East; social change -- Middle East; conflicts -- Middle East -- 21st century; religious persecution -- Middle East -- 21st century; Blízký východ -- náboženské poměry -- 21. století; Middle East -- religious conditions -- 21st century; kolektivní monografie; collective monographs