Pozdní texty - Zemina, Jaromír, 1930- (Arbor vitae, 2017)
Soubor textů, které napsal historik umění Jaromír Zemina v letech 2001-2017. Největší část svazku tvoří úvahy o výtvarném umění, zastoupeny jsou i prózy, básně a autobiograficky laděné vzpomínky či cestopisné črty.
Keywords: 20.-21. století; výtvarní umělci; výtvarné umění; české výtvarné umění; moderní umění; intelektuální život -- 20.-21. století; artists; art; Czech art; modern art; intellectual life -- 20th-21st centuries; úvahy; texty; vzpomínky; sborníky; essays; texts; reminiscences; collections of works