Pozdní texty - Zemina, Jaromír, 1930- (Arbor vitae, 2017)
Soubor textů, které napsal historik umění Jaromír Zemina v letech 2001-2017. Největší část svazku tvoří úvahy o výtvarném umění, zastoupeny jsou i prózy, básně a autobiograficky laděné vzpomínky či cestopisné črty.