Počátky populární kultury v českých zemích : tištěná média a velkoměstská kultura kolem roku 1900 - Machek, Jakub, 1977- (Pistorius & Olšanská, 2017)
Kniha zachycuje za pomoci analýzy pražských populárních periodik vytváření moderní velkoměstské mentality a její specifické pražské podoby.
Keywords: 19.-20. století; 1874-1914; masová kultura -- Česko -- 19.-20. století; populární literatura -- Česko -- 19.-20. století; bulvární tisk -- Česko -- 19.-20. století; periodika -- Česko -- 19.-20. století; kultura a společnost -- Česko -- 19.-20. století; popular culture -- Czechia -- 19th-20th centuries; popular literature -- Czechia -- 19th-20th centuries; tabloid newspapers -- Czechia -- 19th-20th centuries; periodicals -- Czechia -- 19th-20th centuries; culture and society -- Czechia -- 19th-20th centuries; monografie; monographs