Imaginace a myšlení ve hře dějin - Pechar, Jiří, 1929- (Pulchra, 2017)
Kniha estetika, literárního teoretika, filosofa a překladatele vřazuje český pohled na prolínání filosofie a literatury do kontextu světové tvorby a uvažování.
Keywords: literatura a filozofie; literatura a dějiny; evropská literatura; interpretace a přijetí literárního díla; imaginace; fenomenologie; literature and philosophy; literature and history; European literature; interpretation and reception of literature; imagery (psychology); phenomenology; úvahy; essays