Zelené ostrovy : české umění ve věku environmentalismu 1960-2000 - Navrátil, Ondřej, 1980- (Masarykova univerzita, Pedagogická fakulta : Dexon Art, 2017)
Problematika životního prostředí jako téma v českém umění 60.-90. let 20. století. Monografie představuje umělce, kteří se tomuto námětu ve své tvorbě věnovali, a zkoumá specifika českého přístupu ve srovnání s globální uměleckou scénou.
400 výtisků
Keywords: 1960-2000; 20. století; české umění -- 20. století; akční umění -- Česko; moderní umění -- Česko; životní prostředí; příroda; environmentalismus; náměty, témata a motivy; Czech art -- 20th century; action art -- Czechia; modern art -- Czechia; environment; nature; environmentalism; themes and motives; monografie; monographs