Psýché : základy a záhady duševního života - Nakonečný, Milan, 1932- (Vladimír Kvasnička, nakladatelství Vodnář, 2017)
Stručné, názorné, přehledné uvedení do problematiky obecné psychologie. Seznámení s tím, co vlastně psychologie je, jaké je její postavení ve vztahu k vědě a filozofii, jak funguje lidská psychika a co vše se uvnitř nás odehrává. Přepracované a rozšířené vydání knihy Psychologie téměř pro každého.
Keywords: psychologie; psychology; monografie; monographs