Místa, která vás děsí : návod, jak pěstovat odvahu v náročných chvílích - Čhödrön, Pema, 1936- (Synergie, 2015)
V této knize nám Pema Chödrön poskytuje nástroje, s jejichž pomocí lze zvládat obtíže, které život člověku staví do cesty. Ukazuje, jak v sobě probudit základní dobro a spojit se s ostatními, abychom přijali sami sebe i druhé včetně našich nedostatků a abychom setrvali v přítomném okamžiku tím, že prohlédneme všechny strategie našeho ega, které má na svědomí to, že odporujeme životu tady a teď. Utrpení je v lidském životě nevyhnutelné, není však bezpodmínečně nutné se jím nechat ničit. K tomu, jak se s ním vyrovnávat, nám může překvapivě napomoci, když zapomeneme na sebe a budeme v maximální možné míře rozvíjet soucit s druhými. Nakladatelská anotace. Kráceno.
Keywords: bódhičitta; sebepoznání -- buddhistické pojetí; duchovní cesta -- buddhistické pojetí; duchovní poznání -- buddhistické pojetí; sebepřijímání -- buddhistické pojetí; soucit -- buddhistické pojetí; láska -- buddhistické pojetí; odvaha -- buddhistické pojetí; životní harmonie -- buddhistické pojetí; duchovní cvičení -- buddhistické pojetí; tibetský buddhismus; bodhicitta (Buddhism); self-consciousness -- Buddhist approach; spiritual path -- Buddhist approach; spiritual knowledge -- Buddhist approach; self-acceptance -- Buddhist approach; compassion -- Buddhist approach; love -- Buddhist approach; courage -- Buddhist approach; harmony of life -- Buddhist approach; spiritual exercises -- Buddhist approach; Tibetan Buddhism; příručky; handbooks and manuals