Věda a diplomacie : nový rozměr mezinárodních vztahů - Ruffini, Pierre-Bruno, 1949- (Academia, 2018)
Kniha se věnuje vztahům diplomacie a vědy, tak zvané vědecké diplomacii. Autor se věnuje různým polohám vzájemného vztahu vědy a diplomacie: diplomacie může vědu podporovat, napomáhat realizaci a uplatnění vědeckých objevů, často naopak věda představuje jakýsi „katalyzátor“ rozvíjení diplomatických styků, prostředek k jejich vylepšení. Nakladatelská anotace. Kráceno.
Přeloženo z francouzštiny
Keywords: vědecká diplomacie; věda a politika; mezinárodní spolupráce; science diplomacy; science and politics; international cooperation; monografie; monographs