Michelangelo : podoba živé tváře - Michelangelo Buonarroti, 1475-1564 (Státní nakladatelství krásné literatury a umění, 1964)
Chronologicky uspořádané dopisy, poznámky, básně a jiný dokumentární materiál, který zanechal slavný sochař, malíř, architekt, básník a myslitel. Vyrůstá z nich i po čtyřech stoletích živá a strhující podoba jeho osobnosti lidské i tvůrčí a ozřejmují se procesy, pohnutky a ideje jeho práce i doba a prostředí, ve kterých žil a tvořil. Knihu doplňuje Condiviho Život Michelangela Buonarrotiho
Keywords: Michelangelo Buonarroti, -- 1475-1564; 1475-1564; italské výtvarné umění -- 15.-16. století; výtvarní umělci -- Itálie -- 15.-16. století; Italian art -- 15th-16th centuries; artists -- Italy -- 15th-16th centuries; biografie; korespondence; dopisy; poezie; biography; correspondence; letters; poetry