Michelangelo : podoba živé tváře - Michelangelo Buonarroti, 1475-1564 (Paměti, korespondence, dokumenty, 1964)
Chronologicky uspořádané dopisy, poznámky, básně a jiný dokumentární materiál, který zanechal slavný sochař, malíř, architekt, básník a myslitel. Vyrůstá z nich i po čtyřech stoletích živá a strhující podoba jeho osobnosti lidské i tvůrčí a ozřejmují se procesy, pohnutky a ideje jeho práce i doba a prostředí, ve kterých žil a tvořil. Knihu doplňuje Condiviho Život Michelangela Buonarrotiho