Autismus od A do Z - Šporclová, Veronika (Pasparta, 2018)
Publikace se snaží čtivým a srozumitelným způsobem shrnout nejnovější informace o autismu, snaží se např. vysvětlit, co to autismus je, jaké jsou jeho možné příčiny, proč se v současné době hovoří o "epidemii" autismu, jaké vedou cesty k diagnóze, jaké jsou možnosti terapie, vzdělávání atp. V neposlední řadě se snaží vyvrátit některé mýty spojené s autismem, jako je např. vliv očkování na vznik autismu. Text je doprovázen konkrétními příběhy lidí s PAS, které vedou k lepšímu pochopení celkové situace lidí s autismem i autismu jako takového. Autorka pracuje jako psycholožka v Národním ústavu pro autismus a jako školní psycholožka a má dlouholeté zkušenosti s prací s dětmi i dospělými s PAS. Nakladatelská anotace. Zkráceno.
Keywords: autismus; diagnostika (lékařství); terapie; kazuistiky (lékařství); autism; medical diagnostics; therapy; casuistics; příručky; handbooks and manuals