Válka světů : eseje, úvahy, glosy - Hanuš, Jiří, 1963- (Centrum pro studium demokracie a kultury, 2017)
Autor se v nich věnuje literatuře, náboženství a politice, tedy svým koníčkům. V oblasti literární aktualizuje významné romány 19. a 20. století, v oblasti náboženské ironizuje nepochopení základních křesťanských hodnot, v oblasti politické obhajuje konzervativní a klasicky liberální pohled na člověka a svět. Nakladatelská anotace. Kráceno.
Keywords: 2013-2017; literatura -- křesťanské pojetí; křesťanství; křesťanství a společnost; společnost -- křesťanské pojetí; politika -- křesťanské pojetí; literature -- Christian approach; Christianity; Christianity and civilization; society -- Christian approach; politics -- Christian approach; eseje; úvahy; glosy; essays; glosses