Sebrané spisy. II, - Valenta, Lubomír, 1930-2021 (Univerzita Palackého v Olomouci, Filozofická fakulta, 2017)
Druhý svazek Sebraných spisů Lubomíra Valenty se zaměřuje na texty o filozofii jazyka a vědy. Oddíl "Filozofie jazyka a vědy" obsahuje osm kapitol, které se zabývají některými klíčovými tématy filozofie 20. století.