Sebrané spisy. I, - Valenta, Lubomír, 1930-2021 (Univerzita Palackého v Olomouci, Filozofická fakulta, 2017)
První svazek Sebraných spisů Lubomíra Valenty zahrnuje články o filozofii T. G. Masaryka a J. L. Fischera, ale také příležitostné texty jako recenze a polemiky.