Neeukleidovské geometrie : když se přímky zakřivují - Gómez Urgellés, Joan, 1959- (Dokořán, 2018)
Autor se v každé kapitole soustředí na jednu neeukleidovskou geometrii a srozumitelně vysvětluje její význam a vlastnosti s využitím praktických příkladů - od renesančních maleb, přes teorii relativity, až po umělou inteligenci.
Přeloženo z anglického překladu španělského originálu
Keywords: neeuklidovská geometrie; non-Euclidean geometry; populárně-naučné publikace; popular works