Instant presence: representing art in photography - Buddeus, Hana; Mašterová, Katarína; Lahoda, Vojtěch, 1955-2019 (Artefactum, Institute of Art History of the Czech Academy of Sciences, 2017)
Sborník odborných textů ze sympozia, které se zabývalo problematikou fotografického zachycení uměleckých děl. Publikace i sympozium se zaměřilo mj. jiné na odkaz Josefa Sudka, který se fotografování výtvarných děl ve své tvorbě intenzivně věnoval.