Od Dunajské federace k Visegrádské skupině ...a zpět? : tradiční a nové formáty středoevropské spolupráce - Cabada, Ladislav, 1973-; Walsch, Christopher, 1968- (Libri, 2017)
Kniha v první části sleduje vývoj středoevropské spolupráce před rokem 1989, ve druhé se pak zaměřuje na analýzu jejích hlavních institucionálních rámců. Visegrádská skupina je tak konfrontována s alternativními projekty středoevropské spolupráce - rakouským konceptem strategického, resp. regionálního partnerství, česko-rakousko-slovenským projektem Slavkovského trojúhelníku, polsko-chorvatskou iniciativou Trojmoří a také makroregionální strategií Evropské unie pro Podunají. Autoři se zaměřují jak na vývoj a perspektivy těchto projektů, tak i na jejich vzájemné soupeření či naopak prolínání. Nakladatelská anotace. Kráceno.