Výchova jako dobrodružství : to se v té Přírodní škole učíte na stromech? - Tichý, František, 1969- (Geum ; Gymnázium Přírodní škola o.p.s., 2017)
František Tichý je výjimečný český pedagog. Gymnázium Přírodní škola, které založil po listopadu 1989 (ale na jehož konceptu pracoval od svých studií), se stalo na několik desítek let nejen pedagogickým domovem již několika generací studentů, ale i laboratoří unikátního pedagogického systému. Nakladatelská anotace. Kráceno.
Keywords: Makarenko, Anton Semenovič, -- 1888-1939; Korczak, Janusz, -- 1878-1942; Foglar, Jaroslav, -- 1907-1999; Bosco, Jan, -- svatý, -- 1815-1888; Soukromé reálné gymnázium Přírodní škola (Praha, Česko); 20.-21. století; 19.-20. století; pedagogové -- 19.-20. století; gymnázia -- Česko -- 20.-21. století; alternativní školy -- Česko -- 20.-21. století; reformní pedagogika; alternativní výuka; výchova a vzdělávání; educationalists -- 19th-20th centuries; high schools -- Czechia -- 20th-21st centuries; alternative schools -- Czechia -- 20th-21st centuries; reform education; alternative education; education; Praha (Česko); Prague (Czechia); metodické příručky; vzpomínky; methodological manuals; reminiscences