Homo psychoticus - Malá, Michaela, 1976- (Triton, 2015)
Autorka vypráví o svém životě od dětství až do současnosti, o projevech své nemoci i o její léčbě. Ukazuje, jak obtížný je život s duševní chorobou. S předmluvou Františka Koukolíka.