Technologie v diabetologii

Kniha autorského kolektivu vedeného doc. MUDr. Kateřinou Štechovou, Ph.D., (FN Motol) je zasvěceným a prakticky orientovaným průvodcem pro všechny diabetology a internisty.

Saved in:
Bibliographic Details
Main Author: Štechová, Kateřina, 1973- (Author)
Format: Book
Language: Czech
Published: Praha : Maxdorf, [2016]
Series: Jessenius
Subjects:
ISBN: 9788073454791
Physical Description: 167 stran : ilustrace (převážně barevné), portréty ; 24 cm

Cover

Table of contents

Description
Summary: Kniha autorského kolektivu vedeného doc. MUDr. Kateřinou Štechovou, Ph.D., (FN Motol) je zasvěceným a prakticky orientovaným průvodcem pro všechny diabetology a internisty.
Kniha kromě "běžných" prostředků (glukometrů) a inzulinových pump seznamuje čtenáře s kontinuálním monitorováním glykemie v reálném čase, konstrukcí uzavřeného okruhu, dále s perspektivami náhrady endokrinní funkce pankreatu prostředky čistě technickými vs. biologickými (kmenové buňky). Publikace je doplněna o poznatky týkající se data miningu v diabetologii, zpracování obrazu a o problematiku nejmodernějších databázových systémů, které mají pacientům například usnadnit správné určení složení jídla. Důraz je kladen na praktické příklady a není opominut ani psychologický aspekt stále extenzivnějšího využívání technických prostředků v léčbě diabetu. Nakladatelská anotace.
Bibliography: Obsahuje bibliografie a rejstřík
ISBN: 9788073454791