Tvoje strava je tvůj osud : příčiny, souvislosti, důsledky, a možnosti řešení nemocí a problémů spojených s jídlem - Jonáš, Josef, 1945-; Kuchař, Jiří, 1960- (Eminent, 2015)
Strava ovlivňuje zdravotní stav mnohem víc, než jsme se dosud domnívali. Jídlo měnilo osudy našich předků, ovšem to, co jedli naši rodiče nebo prarodiče, se za necelé půlstoletí novodobého zemědělství a chovu hospodářských zvířat změnilo stejně významně jako způsob zpracování. Naše společnost vyměnila kvalitu prožitku za kvantitu. Syntetická antibiotika a pesticidy z obilných, zeleninových nebo ovocných polí nás nevídaným způsobem každodenně zatěžují. Často netušíme, co vlastně jíme. Nevíme o přítomnosti cizorodých látek a alergenů, které způsobují poruchy metabolismu, nebo o neustále stoupající chemizaci naší stravy. Kvůli tomu musíme změnit skladbu potravin i způsob jejich přípravy. Vedle poznání příčin, souvislostí a pochopení nabízí tato kniha řešení. Je jich mnohem víc, než předpokládáte, a výběr záleží jenom na vás. Nakladatelská anotace. Kráceno.