Lymfotaping : terapeutické využití tejpování v lymfologii

Kniha nabízí rekapitulaci a rozšíření potřebných znalostí tejpování tak, aby čtenáři byli schopni plynule navázat aplikací lymfotapu. Obsah se zabývá problematikou poúrazových a pooperačních otoků, ale také lymfedémy, včetně možnosti alternativních drenážních cest lymfotapem. Pozornost je věnována i...

Full description

Saved in:
Bibliographic Details
Main Authors: Kobrová, Jitka (Author), Válka, Robert (Author)
Format: Book
Language: Czech
Published: Praha : Grada Publishing, 2017
Edition: 1. vydání
Subjects:
ISBN: 9788027101825
Physical Description: 136 stran : barevné ilustrace ; 24 cm

Cover

Table of contents

Description
Summary: Kniha nabízí rekapitulaci a rozšíření potřebných znalostí tejpování tak, aby čtenáři byli schopni plynule navázat aplikací lymfotapu. Obsah se zabývá problematikou poúrazových a pooperačních otoků, ale také lymfedémy, včetně možnosti alternativních drenážních cest lymfotapem. Pozornost je věnována i ošetření jizev. Kniha je primárně určena pro lymfoterapeuty z řad rehabilitačních lékařů, fyzioterapeutů, ergoterapeutů, zdravotních sester, masérů a jiných lékařských a nelékařských odborníků. Dále je vhodná pro studenty, a to zejména nelékařských bakalářských a magisterských oborů specializujících se na zdravotnictví. Nakladatelská anotace.
Lymfotaping přináší žádaný a efektivní doplněk ke standardní léčbě otoků. Autoři se tentokrát specificky zaměřují na možnost ovlivnění lymfatického a s ním úzce souvisejícího kardiovaskulárního systému pomocí lymfotapu.
Item Description: V tiráži uveden další autor: Robert Válka
Bibliography: Obsahuje bibliografii a rejstřík
ISBN: 9788027101825