Lymfatické masáže : manuální lymfodrenáž celého těla - Tesař, Vlastimil, 1956- (Grada, 2015)
Lymfedém je závažné onemocnění, které zatěžuje nemocné jak po fyzické, tak i po psychické stránce. Narušuje metabolismus organismu, jako jsou oxidační procesy ve tkáňových buňkách a odstraňování produktů látkové výměny. Tím se oslabuje přísun a pohyb buněčných elementů (lymfocytů a makrofágů), což výrazně oslabuje imunitu člověka. Vzniká tak snížená odolnost vůči infekcím. Odstranění lymfedému je proto zárukou toho, že člověk bude odolnější vůči chorobám a také mobilnější. Nakladatelská anotace.
První vydání, dotisk 2018
Keywords: manuální lymfodrenáž; manual lymphdrainage; příručky; handbooks and manuals