Matematika převážně nevážně : sbírka zajímavých úloh pro ZŠ - Väterová, Věnceslava, 1939- (Prometheus, 2010)
Obsahuje řešení, u každého souboru úloh je uveden přehled učiva, které by měl mít žák osvojeno, aby je dokázal vyřešit. Lze ji využít ve škole k samostatné práci i práci ve skupině, nebo k domácímu procvičování.
Keywords: matematika -- úlohy; mathematics -- problems, exercises, etc; učebnice základních škol; textbooks (elementary)