Sbírka řešených úloh : středoškolská matematika pod mikroskopem - Calda, Emil, 1935- (Prometheus, 2006)
Sbírka řešených příkladů ze středoškolské matematiky je určena učitelům, studentům i všem, kdo rádi přemýšlí. Obsahuje příklady, které mohou přispět k prohloubení a oživení učiva nejen svou zajímavostí a nezvyklostí, ale také způsobem řešení. Kniha je členěna do kapitol podle matematických oborů.
"Publikace byla připravena ve spolupráci s Jednotou českých matematiků a fyziků"--Rub tit. s.
Keywords: matematika -- úlohy; učivo středních škol; mathematics -- problems, exercises, etc; secondary school curriculum; příručky; handbooks and manuals