K tradicím české sociální pedagogiky - Jůzl, Miloslav, 1949- (Univerzita Jana Amose Komenského, 2017)
Autor se zabývá nejen minulostí, ale i současnými tendencemi v sociální pedagogice. Jako originální rámec pro jejich prezentaci si zvolil nástin významných akademických pracovišť a jejich reprezentantů.
Keywords: sociální pedagogika -- Česko; sociální pedagogové -- Česko; dějiny pedagogiky -- Česko; social pedagogy -- Czechia; social educators -- Czechia; history of educational science -- Czechia; monografie; monographs